När du ser ljuset i tunneln, akta dej - det kan vara ett tåg..!

torsdag 17 maj 2012

Ord och fagert tal

Det finns ord som är vackrare än andra.
Ord som ligger fint i munnen. Kanske beror det på vad de laddats med. Hur de värderas. Ett ord som frihet, sägs ofta vara ett av de vackraste orden i världen. Frihet värderas högt av alla. Den är åtråvärd och värd att kämpa för. Om det är alla överens. Men hur frihet ska uppnås för alla överallt, är inte lika självklart. Inte heller vad som egentligen är frihet. En diktator kan tala väl så varmt om fred och frihet, som hans motståndare gör.

Det är kanske med frihet, som med sunt förnuft - en helt subjektiv företeelse? Det som är sunt förnuft för mej, är det ju nödvändigtvis inte för dej...

                                                               Vill man veta mer om hur man skriver vackert, klickar man här..

tisdag 1 maj 2012

1 maj - Välkommen!

Den 1:a maj. Demonstrationståg, vajande fanor och taktfasta steg. Ord som manar till kamp i både det lilla och det stora. Glödande tal. Familjer tar sig till Folkets Park med karuseller och varm korv. Barn med senapsfläckar på tröjan. Mammor med servetter i högsta hugg. Pappor som kör barnvagnar och försöker väja undan i trängseln.
Somliga lyssnar till de väl avvägda orden från talarstolen. Andra sitter med hörlurarna på och lyssnar till helt andras ord. Att vara på samma plats men ändå så långt ifrån varandra, det är tidens melodi. Teknikens framsteg. På gott och ont.
Men vårens spirande grönska är densamma för alla. 1:a maj - Välkommen! Det ligger en aning av tillförsikt i luften. Om det är Vårens ankomst eller Talarens väl valda ord är inte lätt att veta.